Huomioi nämä asiat myydessäsi autoasi

Kun tulee aika sijoittaa täysin uuteen autoon tai muusta syystä myydä vanha auto pois, on kauppojen onnistumiseksi hyvä ottaa huomioon jokunen asia, jottei matkan varrella tule ongelmia. Tyytymätön ostaja tai kenties ostajien puuttuminen kokonaan voivat osoittautua joissain tapauksissa ongelmiksi, mutta seuraamalla seuraavia vinkkejä saat autosi hyvin todennäköisesti myytyä kohtuulliseen hintaan.

Ole rehellinen

Kun julkaiset myynti-ilmoituksen autostasi, ei ole kenenkään edun mukaista kaunistella totuutta esimerkiksi autosi kunnon suhteen. Mikäli autohuolto tulee sille hyvin suurella todennäköisyydellä lähiaikoina ajankohtaiseksi, mainitse tämä ilmoituksessasi, jotta potentiaaliset ostajat tietävät mihin varautua. Et toki saa tällöin välttämättä käärittyä niin suuria rahoja autostasi, mutta toisaalta et myöskään tee kauppoja epärehellisesti. Totuus tulisi joka tapauksessa julki ennemmin tai myöhemmin – tässä tapauksessa todennäköisesti ennemmin.

Sama pätee myös autostasi julkaisemiisi kuviin. Panosta toki hyvään valaistukseen ja pyri saamaan autosi näyttämään edustavalta, mutta älä piilottele mahdollisia lommoja tai naarmuja liian huolella. Anna mahdollisten ostajiensa tehdä päätöksensä mahdollisimman todenmukaisten tietojen perusteella sen sijaan, että he saapuisivat paikalle mahdollisesti pitkänkin matkan päästä ja joutuisivat pettymään. Kerro myynti-ilmoituksessasi mahdollisimman kattavasti kaikki, minkä koet hyödylliseksi kauppojen kannalta. Mieti myös, millaisista asioista haluaisit itse tietää ostaessasi käytettyä autoa.

Laita auto myyntikuntoon

Ennen kuin ylipäätään julkaiset ilmoitusta yhtään missään, pidä huolta siitä, että autosi on edustavassa kunnossa. Mahdolliset pienet viat kannattaa huollattaa itse pois, koska näin voi vaikuttaa auton lopulliseen myyntihintaan mahdollisesti melko paljonkin. Auto kannattaa pestä huolella niin sisältä kuin ulkoakin, sillä ketään potentiaalista ostajaa ei houkuttele sekainen auto, jonka lattioilla voi pahimmassa tapauksessa olla lojumassa jopa kuukausien roskat. Auton siivoaminen ei loppujen lopuksi vaadi paljoa vaivaa, mutta sillä voit vaikuttaa paljonkin siihen, meneekö se lopulta kaupaksi varsinkaan toivomaasi hintaan. Toisaalta voit hyvin myös palkata jonkun toisen siivoamaan auton puolestasi, eikä siinäkään ole mitään väärää. Pääasia on, että auto näyttää ostajille houkuttelevalta ja siltä, että siitä on pidetty menneiden vuosien varrella hyvää huolta.

Valitse realistinen myyntihinta

Käytetty on aina käytetty, eikä siitä pienellä huollollakaan saa täysin uutta. Ole siis myyntihintaa määrittäessäsi realistinen sen suhteen, paljonko esimerkiksi itse olisit valmis autosta maksamaan. Alihinnoittelukaan ei tietenkään kannata – mahdolliset ostajat voivat silloin helposti saada sellaisen kuvan, että autossa on jotakin vikaa joka ei näy päälle päin. Puhumattakaan siitä, ettet itse saa myynnistäsi ansaitsemaasi määrää rahaa. Voi olla viisasta vertailla toisia myynti-ilmoituksia, joissa myydään suunnilleen samassa kunnossa olevia ja saman mallisia autoja saadaksesi jonkinlaisen käsityksen keskimääräisistä myyntihinnoista, ellet ole ennen ollut myyjän roolissa automarkkinoilla. Yksi vaihtoehto on myös asettaa neuvoteltava myyntihinta, mutta määrittele tällöin mielessäsi myös alin mahdollinen myyntihinta, jonka alle et tinkaamisessa suostu menemään.