Mini

mini

Viimeksi kävimme läpi tuoreelle kuskille sopivia autoja ja ajattelimme tutustua hieman tarkemmin suosittuun pieneen autoon, joka ei ehkä kylläkään aivan opiskelijabudjettiin ole sopiva. Kyseessä on siis Mini Cooper, joka on monen autohaaveilijan toiveuni. Mini Cooperia pidetään ehkä sen pienen kokonsa vuoksi kauppakassiautona, mutta tästä pienestä pakkauksesta riittää jytyä kyllä muuhunkin tarkoitukseen.

Mini on BMW:n omistama merkki, joka voi osaltaan selittää auton hieman korkeahkoa hintaa. Näitä autoja voi kuitenkin löytää erittäin hyvään hintaan käytettyinä, sillä auto ostetaan usein kaupunkikäyttöön taikka perheen kakkosautoksi, jolloin se pysyy myös hieman vähemmillä kilometreillä ja verrattain hyvässä kunnossa.

Minin historia

Mini Cooperia on valmistettu vuodesta 2001 lähtien ja se on seuraaja vanhalle Minille, jota valmistettiin aina vuoteen 2010 saakka. Vanhalla ja uudella Minillä ei ole paljoakaan yhteistä, sillä uusi Mini on reilusti modernimpi. Ensimmäiset vanhan malliset minit tuotiin markkinoille jo vuonna 1959, jolloin ihmiset olivat aluksi hieman ihmeissään pienestä autosta. Pian kaikki kuitenkin rakastuivat siihen ja siitä asti Mini on nauttinut kansan suosiota ympäri maailman.

Minin eri varustetasot

Mini Cooperia on saatavilla 1,4 ja 1,6 litraisilla moottoreilla, jotka ovat Groupe PSA:n sekä BMW:n yhdessä suunnittelemia ja valmistamia. Mini Cooperista on saatavilla useita värejä ja tunnetuimpia värejä ovat perusvärit, kuten luonnonvalkoinen, punainen, keltainen sekä sininen. Mini Cooper tunnetaan myös vauhtiraidoistaan, joita on saatavilla joihinkin malleihin. Mallia on saatavilla myös rättikatolla, Mini Cabrio, jolloin tällä upealla Minillä voi kruisailla myös avomallisena.

Minin mallisto

Minin valikoima on myös kasvanut ja saatavilla on muun muassa kolme viisipaikkaista mallia. Malleja ovat Mini Cooperin lisäksi Mini Cabrio, Mini Clubman ja Mini Countryman. Näiden mallistolisäyksien vuoksi Mini sopii eri käyttötarkoituksiin ja niin suuremmallekin perheelle.

Minin hinnat alkavat uutena noin 23 000 eurosta ja hinta vaihtelee moottorin, varustetason sekä sisustuksen mukaan. Minin nettisivustolle minin voi myös rakentaa itse, jolloin se toimitetaan toiveiden mukaisesti. Valittavissa on auton malli, sisustukset, maalit,

Mini kääntää varmasti katseet, minne ikinä menetkin. Lisäksi se mahtuu kätevästi pienempääkin parkkiruutuun. Mini onkin loistava kaupunkiauto, varsinkin automaattivaihteisena, mutta ajomukavuuden vuoksi sillä ajelee mielellään myös pitkiäkin matkoja. Mini on siis suuri auto pienessä paketissa, joten ei ihmekään, että Mini on nauttinut suurta ihastusta aina ensimmäisen auton valmistamisesta saakka. Mini on tullut jäädäkseen ja innolla seuraamme, mitä uutuuksia Mini vielä kehittelee tulevaisuudessa.